Snelle levering. Ook naar België

Wat is borosilicaatglas, boriumsilicaatglas, Duran of Pyrex Glas?

Pyrex en Duran glas

Duran en Pyrex glas is hittebestendig tot wel 500 graden Celsius. Normaal glas tot ongeveer 100 graden. Pyrex en Duran glas wordt gebruikt in de magnetron en afwasmachine en is beter bestand tegen temperatuurwisselingen. De Pyrex reageerbuisjes zijn zeer geschikt om te verhitten met behulp van een brander.

Reageerbuizen van Duran en Pyrex glas zijn geschikt voor laboratorium werk vanwege de breukvastheid en de bestandheid tegen chemische reacties.

Boriumsilicaat Glas

Duran en Pyrex zijn beide glas van boriumsilicaat, wat is opgebouwd uit siliciumdioxide (SiO2) en boortrioxide (B2O3). Het meeste laboratoriumglas wordt uit deze stoffen gemaakt.

Smelttraject

Reageerbuizen van borosilicaatglas of boorsilicaatglas zijn hitte bestendig. Borosilicaat glas heeft geen smeltpunt, maar een smelttraject. Het heeft een temperatuur gebied waarin de vaste stof glas over gaat in vloeibaar, gesmolten glas. Het is dus een ideale stof om laboratorium producten mee te maken. Meerder bedrijven maken hier ook reageerbuizen van, zoals DURAN en PYREX.

Duran Glas

“The properties of DURAN® are specified in ISO 3585. In contrast to other borosilicate 3.3 glasses, DURAN® is notable for its highly consistent, technically reproducible quality.” aldus de DURAN fabriek. Duran is een echt laboratoriumglas merk en produceert veel reageerbuizen.

Pyrex Glas

Pyrex is een merk naam die veel mensen kennen. Huishoudelijke producten zoals ovenschalen en glazen maatbekers worden van borosilicaatglas gemaakt. Het merk PYREX is een bekend merk op dit gebied. Pyrex is zeer populair omdat het veel retro glaswerk en vintage keuken spullen heeft, het is ook al een tijdje op de markt.

Het bedrijft Coning uit de Verenigde Staten produceert al jaren laboratoriumglas onder het merk Pyrex. Veel van onze reageerbuizen zijn van dit merk. De reageerbuizen zijn van hoge kwaliteit en zeer geschikt voor laboratorium werk.Het is dus een ideale stof om laboratorium producten mee te maken.

Reageerbuizen van Boriumsilicaat glas

Onze reageerbuizen van glas zijn vervaardigd uit Pyrex borosilicaatglas. Kies deze reageerbuizen als je ze gaat gebruiken voor:

  • Laboratorium werk
  • Verhitting
  • Chemische stoffen

Natuurlijk zijn deze reageerbuizen ook te gebruiken voor hobby gebruik